Marad a készültség Magyarországon

Bakondi György szerint Európában az elmúlt évtizedekben példa nélkül álló instabilitás tapasztalható.

Ennek két oka van, a tömeges iszlám bevándorlás és az iszlám terrorizmus – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 Ma reggel című műsorában.

Bakondi György a műsorban azt mondta: 1-1,2 millióra becsülik azok számát, akik a határokon ellenőrzés nélkül bejutottak Európába, és maguk akarják megválasztani, hol telepednek le. Ez kihívás elé állítja a rendészeti szerveket, komoly erők alkalmazását igényli.

A határokon ugyanakkor megkezdték a szelektálást, csak az iraki, a szíriai és az afgán menekülteket, illetve a papírral rendelkező menekülteket engedik be. Igazából komoly megoldás, mely megállítaná a migrációt, még nem alakult ki.

Marad a készültség

A január végéig meghosszabbított fokozott rendőri készültség kapcsán elmondta: ezt egyrészt a határbiztonságot érintő feladatok indokolják. A szerb, a szlovén és az osztrák területen továbbra is zajlik a tömeges, illegális migráció, nem csökken a nyomás. Ez adja azt az indokot, hogy a határainkat folyamatosan, fokozottan ellenőrzés alatt tartsuk, a magyar közbiztonságot az elrettentéssel, illetve a “kísérletezők elfogásával” garantálni lehessen – fogalmazott.

Hirado.hu

Read previous post:
Adventi pályázat

A Nők a Balatonért Egyesület balatonlellei csoportja pályázatot adventi pályázatot hirdet.

Close