Adventi Balaton Szalon a Városligetben

A városligeti Műjégpályán mutatkoztak be a Balaton legismertebb borászai, gasztronómiai és turisztikai szolgáltatói;

A kedd esti Adventi Balaton Szalonon kóstolhatók voltak máshol még nem elérhető borok, és a jégen Borkarácsonyfát is állítottak.

A rendezvényen mintegy 40 balatoni bort, a gasztrostandokon pedig különféle finomságokat lehetett kóstolni és vásárolni ajándékként a karácsonyfa alá. A turisztikai szolgáltatók téli élményekkel teli kedvezményes programajánlatokkal érkeztek, a családi pincészetek pedig itt mutatták be először azokat a még hordóban lévő borokat, amelyeket jövő tavasszal BalatonBor néven, egységes címkével hoznak forgalomba – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az olaszrizlingből készített BalatonBor lett az első termelői összefogásra épülő régiós bormárka Magyarországon, ezért modellértékű a kezdeményezés. A rendezvényen lehetett első ízben, hordómintaként megkóstolni a BalatonBort – idézi a közlemény Kardos Gábort, a Balatoni KÖR elnökét.

Az esemény leglátványosabb attrakciója idén is a Borkarácsonyfa-állítás volt a Műjégpályán, majd a fűtött díszteremben várták az Adventi Balaton Szalon vendégeit, akik jégpályabelépő megváltása nélkül is bejuthatnak a rendezvényre.

A szalonon kiállít a Bezerics Borház, a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet, a Laposa Borbirtok, a Légli Szőlőbirtok és Borászat, a Szent Donát Pincészet, a Szeremley Birtok, az Istvándy Pincészet, a Tornai Pincészet, a VáliBor és a Villa Tolnay, valamint a BalatonÍzlelő Delikátesz és Kóstolóbár, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, a Bergmann Cukrászda, a Kistücsök Étterem, a Hotel Bonvino Badacsony és a Magyar Turizmus Zrt.

MTI

Read previous post:
Lellei aranyvasárnap

Ma kora délután 14 órakor a szabadtéri színpadnál kezdődik a hagyományos Lellei Aranyvasárnap.

Close