Vasárnap komoly lehűlés jön

Holnap még kánikula lesz, a vasárnap azonban hűvösebb időt hoz, erős széllel, zivatarokkal. A jövő héten aztán visszajön a hőség.

Szombaton a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, főként a Dunántúlon és az északi megyékben alakulhat ki helyenként zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet délután 28 és 34, késő este 22 és 28 fok között várható.

Vasárnap az Észak-Dunántúlon legfeljebb rövid időre süt ki a nap, másutt a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütés valószínű. Több helyen – délelőtt inkább a Dunántúlon, délután a Dunától keletre – várható zápor, zivatar, helyenként heves zivatar is lehet. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, a Dunántúlon és északkeleten viharossá fokozódik. Zivatarok környékén is lehetnek viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17, 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22, 27 fok között alakul, de az Alpokalján hűvösebb, a Tiszántúlon melegebb is lehet.

Híradó.hu

Read previous post:
Szombaton Balaton-átúszás

Július 2-án, szombaton immár 34. alkalommal rendezik meg a Suzuki Balaton-átúszást Révfülöp és Balatonboglár között – jelentették be a szervezők

Close