Újabb mentések a Balatonból

A korábbiakhoz hasonlóan a napokban sem unatkoztak a vízimentők. 

Megrongálódott a kishajó vitorlázata, beázott a külmotorja, idős vezetője a vízen vesztegelt.

A fonyódi vízirendőröktől kért segítséget 2016. augusztus 9-én 20 óra 8 perc körüli időben egy férfi, aki elmondta nekik, hogy édesapja Szigliget és Balatonfenyves közötti vízterületen hajózott, amikor az erős szél megrongálta a vitorlázatot, a külmotor pedig a nagy hullámzás miatt beázott és működésképtelenné vált.

A rendőrök megtalálták a kishajót és annak 75 éves vezetőjét. Az egyik rendőr átszállt a vitorlásra és segített a kötelek összekötésében és a horgonykötél elvágásában, mert az erősen billegő hajón az idős férfi ezeket a feladatokat már nem tudta ellátni.

Az egyenruhások a kishajót vontára vették és vezetőjével együtt a szigligeti kikötőben épségben biztonságba helyezték. Az intézkedés ideje alatt II. fokú viharjelzés volt érvényben.

Szörföst mentettek a keszthelyi vízirendőrök

A keszthelyi vízirendőrök 2016. augusztus 9-én 18 óra 25 perc körüli időben Balatongyörök előtti vízterületen, a parttól mintegy 200 méterre észlelték, hogy egy férfi a hirtelen megerősödött szél miatt nem tudott felállni a szörfdeszkájára és önerőből nem tudott a partra jutni. A vízben sodródó szörföst és a sporteszközt a rendőrök szolgálati kisgéphajóval a balatongyöröki strandra vitték, ahol épségben biztonságba helyezték. Az intézkedés ideje alatt II. fokú viharjelzés volt érvényben

Fürdőeszközön sodródott a 4 éves kisfiú, majd vízbe esett és elmerült. Az apa úszva indult utána.

A keszthelyi vízirendőrök 2016. augusztus 9-én 18 óra körül a II. fokú viharjelzés idején a balatongyöröki strand előtti vízterületen a parttól mintegy 450 méterre egy sodródó felfújható fotelt észleltek, amin egy ember tartózkodott. Ekkor haladéktalanul a bajba jutott személy segítségére indultak, azonban még mielőtt a fürdőeszközhöz értek volna, annak utasa a vízbe esett és elmerült.

Amint a rendőrök a fotel mellé értek látták, hogy a vízbe esett ember egy kisgyerek, akinek sikerült a vízfelszínre feljönni, azonban másodszor is merülni kezdett. Az egyik vízirendőr azonnal a merülő kisgyermek után nyúlt, akit sikerült elérnie és a vízből kihúznia. A 4 éves kisfiút a szolgálati kisgéphajóba emelte, akinek az ijedtségen kívül más sérülése nem keletkezett.

A rendőrök egy szolgálati viharkabátot adtak a gyermekre és elindultak vele a szárazföld felé, amikor egy férfi kiabálására lettek figyelmesek, aki mint kiderült, a kisfiú édesapja, úszva indult gyermeke után. A férfit a rendőrök szintén a szolgálati kisgéphajóba emelték, mert az északi szél addigra már nagyon megerősödött és visszaúszni már nem lett volna ereje. Apát és fiát a rendőrök épségben a partra vitték, ahol biztonságba helyezték őket.

Somogy MRFK

Read previous post:
Lellén folytatódtak a strandcsaták

Nem kevesebb mint 57 páros nevezett a RÖAK-1.MCM Somogy Megyei Strandröplabda Bajnokság hétvégi fordulójára.

Close