Újra szolgálatban a látrányi önkéntes tűzoltók

Aláírta az együttműködési megállapodást az újonnan alakult Látrányi Önkéntes Életmentő és Tűzoltó Egyesület a Siófoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksággal.

A 11 fős egyesület szabadidőt és energiát áldoz a közösség biztonságáért, s már hivatalosan is bevethető tűzeseteknél és műszaki mentéseknél.

A nagy múlttal rendelkező látrányi önkéntes tűzoltó egyesület egykori tagjai és több lelkes falubeli „életre hívták” a Látrányi Önkéntes Életmentő és Tűzoltó Egyesületet.

Az önkéntes tűzoltóság feltámasztásán serénykedő tűzoltók folyamatosan képezték magukat és megszerezték a tűzoltó szakképesítést is. Így már közreműködhetnek tűzesetek és a műszaki mentések felszámolásában, sőt egészségügyi személyzetüknek köszönhetően életmentésben is.

Az immáron, hivatalosan is riasztható egység tizenöt percen belül a bajba jutottak segítségére siet. Látrány, Visz, Somogytúr, Somogybabod és környékének lakói is számíthatnak rájuk. Elhivatottságukat és tenni akarásukat látva az önkormányzat is melléjük állt és közös erővel sikerült beszerezniük a szükséges szakfelszereléseket, mentő- és védőeszközöket.

SMKI

Read previous post:
Újabb mentések a Balatonból

A korábbiakhoz hasonlóan a napokban sem unatkoztak a vízimentők. 

Close