Bíróság előtt az ittas vezetők

Futószalagon álltak bíróság elé a balatoni ittas vezetők. Volt visszaeső, jogsi nélkül száguldozó, sávváltó, tökrészeg és menet közben is piáló sofőr.

A Siófoki-, a Fonyódi- és a Marcali Járási Ügyészségek az elmúlt két hétben tíz balatoni ittas járművezetőt állítottak gyorsított eljárásban bíróság elé. A Somogy Megyei Főügyészség összeszedett néhány esetet.

Balatonújlakon két külföldi turista egy szórakozóhelyen italozott, miután felöntöttek a garatra autóba ültek úgy, hogy utasokat is szállítottak. Egyikük még a vezetői engedélyét sem tartotta magánál.

Siófokon egy fiatal nő azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy részegsége miatt járművével átsodródott a baloldali forgalmi sávba. Az ezt észlelő rendőr igazoltatta, majd később kiderült, hogy a nőnek korábban a gépkocsi utasa engedte át a vezetést, miközben tudott arról, hogy a nő előtte piázott.

“Súlyos fokú ittas állapotban volt” az a férfi, akinek ugyancsak ittas barátja engedte át a járművezetést. A két férfi hosszabb távon közlekedett közúton úgy, hogy a sofőr még menet közben is bort fogyasztott.

Egy férfi egy reggelizés közben vette magához engedély nélkül ismerőse kisteherautójának kulcsát, majd azzal ittasan Siófok belterületén közlekedett úgy, hogy még jogosítványa sem volt.

Fonyódon egy ittas vezetés miatt már többszörösen büntetett, járművezetői engedéllyel nem rendelkező férfi úgy vezette ittasan segédmotoros kerékpárját, hogy legutóbb júniusban már elmarasztalta a bíróság ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt és közlekedési szabályok megsértésének szabálysértése miatt is többször felelősségre vonták. – Közölte a Kapos.hu.

Read previous post:
Változékony idő lesz a héten

A következő napokban sok esőre, de napsütésre és 30 fok körüli melegre is készülni kell.

Close