Balatonlelle a top 3-ban

A harmadik legnépszerűbb Balaton-parti település volt balatonlelle a magyar turisták körében.

Többször, de rövidebb időre utaztak pihenni a magyarok az elmúlt három hónapban, jellemzően valamilyen Balaton-parti településre – ez derült ki a Szallas.hu legfrissebb statisztikáiból. A legtöbb vendég Siófokot választotta idén nyáron is, Budapest a 2., Hajdúszoboszló a 3. a népszerűségi rangsorban.

A július- szeptember közötti időszak utazási szokásairól készített elemzés adatsorából kiolvasható, hogy az elmúlt három hónapban minden második belföldi szállásfoglalás csupán 1 vagy 2 éjszakára szólt, sokan a magyar tengert választották. Ebben fontos szerepet játszott a szeptemberi nyár is, hiszen az olykor 30 fokos őszi hétvégéken sokan döntöttek úgy, hogy 1-2 napos pótnyaralásra utaznak – fogalmazott a közleményben Pálinkás János, a Szallas.hu kreatív vezetője.

A Balaton egyértelműen a legnépszerűbb desztináció, erről árulkodik a megyék sorrendje: Somogy, Veszprém, Heves és Pest szálláshelyei fogadták a legtöbb pihenni vágyót az elmúlt időszakban, a belföldi idegenforgalom 50%-án osztozva.

A három dobogós város évek óta vezeti a top 10-es listát a nyári időszakban. A tavaly 4. Balatonfüred egy helyet csúszott a népszerűségi listán, helyét Eger vette át.
Ebben fontos szerepet játszott a szeptemberi nyár is, hiszen az olykor 30 fokos őszi hétvégéken sokan döntöttek úgy, hogy 1-2 napos pótnyaralásra utaznak – mondta Pálinkás János, a Szallas.hu kreatív vezetője a közleményben.

Az év hátralévő részében a belföldi vendégforgalmat a wellness típusú kikapcsolódás alakítja: dinamikusan nő októbertől a wellness-csomagajánlatok iránti érdeklődés, a legvonzóbb célpontok sorrendben Hajdúszoboszló, Eger, Zalakaros és Gyula, ahol többnyire 3 és 4 csillagos szállodákban foglalnak a magyarok – mondta a Szallas.hu szakértője.

A 10 legnépszerűbb hazai település 2016. III. negyedévben

(Zárójelben a tavalyi év azonos időszakának helyezései.)

Siófok (1.)
Budapest (2.)
Hajdúszoboszló (3.)
Eger (5.)
Balatonfüred (4.)
Gyula (7.)
Balatonlelle (6.)
Szeged (8.)
Hévíz (-)
Zalakaros (10.)

Hírbalaton.hu

Read previous post:
Online felkészítés matekérettségire

Ebben a matematikaérettségire felkészítő képzésben a 2017-től érvényes matematikaérettségi követelményeihez szükséges teljes tananyagot megtalálod.

Close