Éremeső a női ökölvívó OB-n

59 egyesület 163 versenyzője indult az Érden megrendezett női ökölvívó OB-n.

Az LFK hét versenyzőt nevezett a versenyre, ahol mindenki döntőbe jutott a maga súlycsoportjában. A selejtezőkön minden versenyző sikeresen túljutott, a legjobb négy között pedig:

Serdülő 48 kb-ban Kovács Alexandra Kacz Adriana ellen lépett a kötelek közé, ahonnan 3-2-es megosztott pontozással kvalifikálta magát a döntőbe. Ott Megyeri Barbara szegedi versenyző várt rá, aki megosztott pontozással 3-2 arányban megnyerte a mérkőzést, így Alexandra ezüstérmet szerzett.

Serdülő 50 kb-ban Jozó Csenge Oláh Gabriella salgótarjáni ellen egy első menetes TKO-val jutott a döntőbe, ahol Fábián Marija ceglédi ökölvívó megosztott pontozással 4-1-re legyőzte őt.

Serdülő 54 kb-ban Kruppai Imola címvédőként lépett a ringbe, és egyhangú pontozással le is győzte Pesti Gabriella kőszegi ellenfelét. A döntőben Tóth Tamara szombathelyi versenyző feladta a küzdelmet, így Imola idén is aranyérmes lett.

Serdülő +75 kg-ban két versenyző is indult. Táskai Sára Kosztovics Bianka ellen elődöntőzött, és egy második menetes TKO-val a döntőbe jutott. Kovács Dominika szintén ebben a súlycsoportban Zsoldos Virág ellen ugyancsak egy második menetes TKO-val kvalifikálta magát a döntőbe. A két lellei versenyző döntőjét végül megosztott pontozással Kovács Dominika nyerte 4-1-re.

Junior 48 kb-ban Valkó Vivien első menetes TKO-val legyőzte Katona Gabriellát (Szőlőskert), a döntőben pedig Simon Evelin debreceni ökölvívó ellen bokszolt, ahol megosztott 3-2-es pontozással megnyerte a súlycsoportját.

Junior 63 kg-ban Balogh Melody Kloé mérkőzés nélkül jutott az elődöntőből a döntőbe, ott a címvédő győri versenyző Matesz Viktoria várt rá, aki első menetes TKO-val nyerte meg kettőjük párharcát.

A versenyzőket Farkas József és Kajtán Tamás készítették fel.

Read previous post:
Megfelelő volt a viharjelzés

Egyetlen olyan halálos kimenetelű vízi baleset sem történt a Balatonon az idén, amely elmaradt, vagy későn kiadott viharjelzés következménye lett

Close