Egyirányúsítják a vasúti sétányt

A Vasúti sétányt teljes hosszában egyirányúsítják, minden korábbi gyalogos átkelő újjáépül, sőt újat is építenek!

A szalagkorlátok és az esetleges forgalmi rend változások, valamint a gyalogos átkelők után érdeklődtünk a NIF-nél.

Ott, ahol az Útügyi Műszaki Előírások előírják, a jogerős építési engedély előírása szerint a vasúti pályát a közúti forgalomtól védő szerkezetet (szalagkorlátot) kell építeni.
A Köztársaság utcán, a vasút Balaton felőli oldalán végig épül szalagkorlát, minimum 1,5 méter távolságra az út szélétől. A vasút déli (7-es út felőli) oldalán szalagkorlát nem, víztelenítő szikkasztó árok viszont épül.

A Vasúti sétány teljes hosszában, a vasúti pálya Balaton felőli oldalán épül szalagkorlát. A helyi adottságok miatt a meglévő-megmaradó út burkolatának széléhez helyezhető el a szalagkorlát. Itt a meglévő-megmaradó út szélessége nem teszi lehetővé a kétirányú közúti forgalom fenntartását, egyirányú forgalmi rend bevezetése szükséges. A vasút déli (7-es út felőli) oldalán víztelenítő szikkasztó árok épül.

Valamennyi meglévő, kiépített gyalogos átkelőhely újjáépül, a Lepke utcánál egy új gyalogos átkelőhely létesítésének vizsgálata van folyamatban Önkormányzat kérésének megfelelően. Az átkelőhelyek várhatóan 2017 tavaszán készülhetnek el. – felelte Lopppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója megkeresésünkre.

Read previous post:
Parkerdőben kirándultak az ovisok

Kihasználva a napsütést, a jó kiránduló időt, ismét túrázhattunk a Kishegyi parkerdőben a gyerekek nagy-nagy örömére.

Close