Simítsa ki idegeit!

A mindennapos testedzés roppant fontos, ugyanakkor a túlzott teljesítménykényszer stresszhelyzetet idézhet elő, a gyermekek körében pedig a tanulás rovására mehet.

A Kossuth Rádió Napközben című műsora a sportolást illető egészséges egyensúlyt kutatta, valamint lehetőségeket keresett az amatőr, ám rendszeres sportolásra.

Kuti-Hajdufy Eszter Veszprém megyei összeállításából kiderült, hogy a közigazgatási egység környező falvaiban nincs lehetőség a sportra, a testüket edzeni vágyó lakosoknak fel kell utazniuk a városba, ha úszni, tornázni, esetlegesen balettozni szeretnének – igen, az anyukák és babák által együttesen űzhető kanga mellett erre is van mód Veszprémben.

A riportban elhangzottak szerint előfordul, hogy egy-egy óvodai csoportból legfeljebb két gyermeket visznek rendszeresen sportolni, ezzel szemben egyes gyerekek úsznak, atletizálnak és táncolnak is. ennek következtében a sport az életük részévé válik, hiszen igényük lesz rá, így az iskolai elfoglaltságokból következően nemcsak az elméjük fényesedik majd, de a testük is ép lesz. Igaz, ez elsősorban azoknál a szülőknél elvárás, akik maguk is a sport vonzásában cseperedtek fel, sőt máig aktívan élik mindennapjaikat. Versenyzésre persze senki sem kötelezi a gyermeket – a megmérettetés evidens módon a sport velejárója.

hirado.hu

Read previous post:
Kazinczy verseny az alsósoknál

Iskolánkban évek óta megrendezzük a Kazinczy Szép Magyar Beszéd versenyét, amelyet Péchy Blanka 1960-ban tett alapítványa indított el.

Close