Másfél millió gyűlt össze jótékonyságra

A siófoki Császár Tamás által indított facebookos képárverésen 1,3 millió, a helyi Gyerekerdő Egyesület mézeskalácsváros-licitjén 196 ezer forint gyűlt össze a siófoki Hauszgénusz Kiara külföldi gyógykezelésére.

Ahogyan megírtuk, a kislány daganatos betegségét többször kezelték, több műtéten átesett, majd csontvelő- és őssejt-transzplantáción is. A család most a kölni klinika visszajelzését várja, hogy vállalják-e Kiara kinti protonsugár-kezelését, s ehhez van szükségük pénzre.

A Kálmán Imre Kulturális Központban megtekinthető mézeskalács vasútállomásra, városházára, víztoronyra, iskolákra, óvodákra és más siófoki középületekre a „Mézeskalácsváros Siófok 2016” Facebook-oldalon lehetett licitálni. Az árverés lezárult, s az egyesület közlése szerint kevés híján 200 ezer forint gyűlt össze.

Császár Tamás is létrehozott egy Facebook-oldalt „Művészet a mosolyért” címmel, ezen képeket, festményeket lehetett megvásárolni karácsonyi ajándékul, s ilyen módon alig több, mint egy hónap alatt jött össze az adakozókedvű siófokiaknak és nem siófokiaknak köszönhetően az egymillió forintot is jócskán elkerülő összeg. – írta a sonline.hu

Read previous post:
TV: újabb három év

A Lellei Újsághoz hasonlóan a városi televízió szolgáltatói szerződését is három évvel hosszabbította meg a képviselő-testület.

Close