A 7. legnépszerűbb úti cél: Balatonlelle

Balatonlelle volt az ország hetedik legnépszerűbb úti célja 2016. júliustól-szeptemberig terjedő időszakban.

Rövidült, miközben gyakoribbá vált a belföldi nyaralás: az elmúlt 3 hónapban minden második belföldi szállásfoglalás csupán 1 vagy 2 éjszakára szólt – derül ki egy felmérésből.
A Szallas.hu friss elemzése szerint azonban a turisztikai szektor így is jobban teljesített, mint tavaly: a III. negyedévben 8 százalék feletti volt a növekedés. A legnagyobb zsúfoltságot a Siófokon szabadságukat töltők élhették át, míg egy átlagos kikapcsolódásra 54 297 – SZÉP-kártyás fizetés esetén 61 580 – forintot költöttünk.

Tavalyhoz képest rövidült a nyaralások hossza 2016. III. negyedévében: a foglalások fele szólt 1, illetve 2 éjszakára, miközben a 3 és annál hosszabb időszakra szóló kikapcsolódások aránya csökkent 2015 hasonló időszakához képest. „Inkább többször, de rövidebb időre mentünk pihenni, jellemzően valamilyen Balaton-parti településre. A tendenciában fontos szerepet játszik a szeptemberi nyár is, hiszen az olykor 30 fokos őszi hétvégéken sokan döntöttek úgy, hogy 1-2 napos pótnyaralást iktatnak be” – mondta Pálinkás János, a Szallas.hu kreatív vezetője. Forrás: turizmus.com

A 10 legnépszerűbb hazai település 2016. III. negyedévben

(Zárójelben a tavalyi év azonos időszakának helyezései.)

1. Siófok (1.)
2. Budapest (2.)
3. Hajdúszoboszló (3.)
4. Eger (5.)
5. Balatonfüred (4.)
6. Gyula (7.)
7. Balatonlelle (6.)
8. Szeged (8.)
9. Hévíz (-)
10. Zalakaros (10.)

Balatonlelle a korábbi évekhez képest egy helyet rontva a 7. helyen szereppel a listában. Ugyanakkor a balatoni településeket számításba véve Siófok és Balatonfüred után az előkelő harmadik helyen állunk megelőzve többek között Keszthelyt és Zamárdit is.

Read previous post:
Napsütéssel érkezik a tavasz

A következő éjszakákon többfelé várható sűrű köd, napközben viszont egyre több napsütés várható.

Close