Nem engedik tovább a Balatont

117 centiméteres vízszintnél megkezdte a Sió-zsilip zárását a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Balatoni Vízügyi Kirendeltsége.

A siófoki vízleeresztő zsilipen jelenleg másodpercenként 33, 5 köbméter víz hagyja el a Balaton medrét. Ez a mennyiség péntek délutánra 13,2 köbméterre csökken.

A vízeresztés november óta tart, aminek intenzitása a közelmúltban lehetővé tette a hajóközlekedést a Sión, a Balaton és a Duna között. (Alacsony vízállásnál a sekély mélység, magasnál a meder felett átívelő hidak teszik lehetetlenné a hajózást).

A hirbalaton.hu értesülései szerint csupán két hajó tulajdonosa élt a mostani lehetőséggel. Az egyik a Balatoni Hajózási Zrt. volt, amelyik a zsilip-zárás előtti napokban zsilipelte át a Révfülöp nevű vízibuszát és indította útnak a főváros felé, ahol a Budapesti Közlekedési Vállalat üzemelteti tovább a motorost – közölte a hirbalaton.hu.

Read previous post:
Már megnézheti a bevallását

A kifizetőtől, munkáltatótól érkezett adatok alapján készített adóbevallási tervezetek elektronikus formában megtekinthetők és módosíthatók az ügyfélkapun keresztül.

Close