BalatonBorral koccintottak a Balaton napján

Azokat a hidakat keresik, melyek összekötik a két partot és a három megyét. A BalatonBor már egy ilyen kapocs.

Bár nem volt túl kegyes az időjárás a Balaton napján, a közös koccintás nem maradt el – tudtuk meg Kardos Gábortól, a kiemelt nap koordinátorától. Közel tíz part menti településen koccintottak egyszerre a BalatonBorral, a régió első közösségi bormárkájával. Több helyen bemutatták az idei strandgasztronómia újdonságait is. Ezzel sem más a cél, mint hogy minél többen megismerjék a Balaton partján azokat a strandbisztrókat, melyek európai szinten is minőséget képviselnek.

A program koordinátora hozzátette: a Balaton napja is azért született, hogy legyen egy közös rendezvénye a magyar tengernek, s hogy a turizmus jegyében összekapcsolják a települések az erőforrásaikat. Hiszen ha sikerülne közösen fellépni, akkor a legerősebb vidéki közösségről, félmilliós agglomerációról beszélhetnénk, míg önmagában a legnagyobb tóparti település is kisvárosnak számít. Az eseményhez számos borász csatlakozott.

Kardos Gábor elmondta: azokat a hidakat keresik, melyek összekötik a két partot és a három megyét. A BalatonBor már egy ilyen kapocs. Nagy tavunk nem szétválaszt, hanem összeköt – ebben a szellemben jött létre a Balaton Kör is – közölte a sonline.hu.

Read previous post:
Feliratokkal népszerűsítik a Balatont

Hatalmas BALATON feliratok kerülnek ki több vízparti településre. Az a cél, hogy a turisták által készített fotók elterjedjenek és így

Close