Több a kütyünk van, mint élőlényünk

Átlagosan 2,4 embert, 0,3 háziállatot és 6,3 csatlakoztatott készüléket találunk lakásonként.

Jelenleg több készülék található egy otthonban, mint ember és háziállat és ezek az eszközök egyre fontosabb szerepet töltenek be az életünkben. Az online összekapcsolódás azonban veszélyt rejt magában, mert a Kaspersky Cybersecurity Index szerint az emberek 39%-a továbbra sem gondoskodik a készülékeik védelméről az olyan kibertámadások ellen, mint a zsarolóvírusok, kártékony programok, pénzügyi visszaélések.

Ha ébren van, akkor online van

Egy átlagos háztartásban az emberek az ébren töltött órák nagy részében folyamatosan lógnak az interneten és minél több ember szörföl egyszerre, annál nagyobb veszélyek leselkedhetnek rájuk a rosszindulatú programoknak vagy honlapoknak köszönhetően.

A Kaspersky Lab éves kutatása szerint az emberek 63%- aggódik az adathalász e-mailek és weblapok miatt. Az Internet Security és a Total Security olyan adathalászat elleni technológiát tartalmaz, amely megakadályozza, hogy a felhasználók hamis e-mailek, weboldalak áldozataivá váljanak. Emellett a frissített URL Advisor jelzi a felhasználóknak, hogy egy link megbízható, avagy gyanús és veszélyes, amely számítógépes kárt okozhat.

Az az otthonunk, ahol a drága adatok vannak

A hamis weboldalakkal kapcsolatos félelmek mellett a felhasználókat az is aggasztja, hogy elveszíthetik az otthonaikban lévő csatlakoztatott készülékeiken található privát adataikat (átlagosan 6 készülék csatlakozik fel háztartásonként), köztük például a fotóikat.

A kibertanácsadó cég kutatása alapján ez a félelem megdöbbentően erős, jobban nyugtalanítja az embereket a digitális fotóik elvesztése, mint partnerkapcsolatuk felbomlása vagy háziállatuk betegsége.

Minden családnak vannak titkai és, sajnos az emberek személyiségi jogai gyakran sérülnek az interneten. Emiatt sokan komolyan félnek attól, hogy adataik illetéktelenek kezébe kerülnek, mivel a privát eszközökön tárolt adatok némelyike olyannyira szenzitív, hogy a felhasználók 44%-a nem akarja, hogy bárki más is láthassa.

Gyerekek a jövő otthonaiban

Míg az adatbiztonság és a felhasználó magánéletével kapcsolatban egyértelmű aggályok merülnek fel, addig nem feledkezhetünk meg azokról a „védtelen” családtagokról sem, akik egyre fiatalabban csatlakoznak az internetre. Az emberek 60%-a fél attól, hogy a gyerekek esetleg nem megfelelő tartalmat látnak az interneten.

A szülői felügyelet funkció lehetővé teszi a szülők számára a háztartásokban lévő digitális készülékek használatának korlátozását, például a hozzáférést a csakis felnőtteknek szánt tartalomhoz, obszcén oldalakhoz a Kaspersky Safe Kids szolgáltatással.

hirado.hu

Read previous post:
Learatták az őszi búzát

A betakarítás országszerte befejeződött, a mennyiség azonban elmarad a várakozásoktól.

Close