Így tiltakoztak a fal ellen Fonyódon (+videó)

Élő falat alkottak, úgy tiltakoztak a Fonyódra tervezett hangvédő fal kialakítása ellen a helyiek és a hozzájuk csatlakozó nyaralótulajdonosok, sőt több arra járó turista is szeptember 23-án, szombaton.

alaposan felborzolta a kedélyeket a a dél-balatoni vasútfelújítás részeként tervezett magas hangvédő fal kialakításának terve Fonyódon. A tiltakozó helyiek szerint mindössze néhány ház kedvéért bűn volna eltakarni a gyönyörű panorámát az arra járók, biciklizők, autósok elől. Hidvégi József polgármester tárgyalt ugyan az illetékesekkel és kezdeményezte a munkák leállítását, de a Facebook oldalán közzétett bejegyzés szerint „a hatóság ragaszkodik a jogszabály által meghatározott módon, a határérték feletti zajszennyezés csökkentésére kötelezően előírt, zajvédő fal megépítéséhez. Ezt pedig a kivitelezőnek teljesítenie kell.” Ugyanitt azt írta pénteken: „Éppen ezért találkozzunk holnap személyesen a meghirdetett időpontban, alkossunk élő falat és emeljük fel szavunk a balatoni panoráma látványának megóvása érdekében!
Mindenkire számítunk! Hajrá Fonyód!”

A szombatra meghirdetett tiltakozás mostanra befejeződött. A demonstrációról a Fonyód Média videót is készített.

hirbalaton.hu

Read previous post:
Rendőrkézen a siófoki rabló

A Siófoki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2017. szeptember 2-án rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen indított eljárást.

Close