A másnaposságon is segít a mobil

Durva fej­fá­jás, émely­gés, kö­rül­be­lül a hátad kö­ze­pére kí­vá­nod az idi­ó­tát, aki fel­ta­lálta az al­ko­holt. Is­me­rős? A mo­bi­lap­pok ko­rá­ban erre is meg­ol­dást nyújt a te­le­fo­nod, ezt fi­gyeld!

Mindenkinek van olyan ismerőse, aki a legdurvább ivászat után se lesz másnapos, simán felkel a házibuli reggelén, és csodálkozik, hogy a többiek miért nem takarítanak vele. Sokaknál ez genetikai adottság, de akadnak olyanok is, akik megteszik a szükséges óvintézkedéseket még a buli alatt, hogy másnap ne legyenek (nagyon) rosszul.

Másnap reggel ugyanis már nem sok mindent lehet tenni a szenvedésen és a házi praktikákon kívül (amik valamennyire enyhíthetik a szenvedést); ellenben ivászat közben nagyon is lehet enyhíteni a káros következményeket. Először is tanácsos nem keverni egymással a különféle alkoholokat, vagyis a sör és feles kombinációt és egyéb meredek dolgokat sürgősen felejtsd el. Emellett rengeteget számít, hogy mennyi vizet veszel magadhoz a szesz mellé.

Ha nem akarsz vacakolni azzal, hogy még a vízivásra is figyelj, akkor neked találták ki a másnaposság elleni mobilappot. Az iPhone-ra letölthető alkalmazás olyan, mint egy napirend program, csak ez a folyadékbevitelre figyelmeztet meghatározott időközönként. Jacob Catalano, az app 23 éves fejlesztője azt mondta, bár rengeteg alkalmazás létezik, amik a folyadékpótlást célozzák, azokat nem a másnaposság megelőzésére tervezték. Az övé abban különbözik tőlük, hogy eszméletlen idegesítő mennyiségben küld provokatív figyelmeztetéseket, hogy igyál vizet is az alkohol mellé.

Ugyanis az egyik legdurvább másnaposság-tünet a kiszáradás, így ha elég folyadékot iszol, legalább ez nem fog gyötörni. És bár gyakrabban kell mosdóba menned, abszolút megéri a dolog. A buli elején állítsd be, hogy az app milyen időközönként figyelmeztessen a vízivásra; nyilván függ attól is, mit és mennyit tervezel inni, vagy tervezel-e egyáltalán bármit ezzel kapcsolatban. Egy csendes esti beszélgetős borozáshoz talán nem is lesz szükséged rá, viszont egy ütősebb legénybúcsún, vagy egy erős csajos elhajláson, egész napos ivászaton már hasznos lehet. Enyhítsd a másnapi fájdalmat előre, a telefonod segít.

ripost.hu

Read previous post:
Felértékelődött a hazai turizmus szerepe

Tovább nőtt a vendégforgalom, bővült a fejlesztések, programok száma és a vizes vb-nek köszönhetően sosem látott figyelem irányult a Balatonra

Close