1 évre csökken a hűségidő a Vodafone-nál

Hétfőtől egy évre csökkent a határozott időtartamú, készülékvásárlást nem tartalmazó lakossági előfizetési szerződés hűségidő a Vodafone-nál – írja az MTI.

Az egyéves szerződésre eddig is volt lehetőség, de ezeknek a havidíja magasabb volt, mint a hosszabb hűségidejű szerződéseké.

Az új szabályozás miatti átállás több mint 100 millió forintba kerül a Vodafone-nak. Az október 24-től hatályos új törvény a hang- és adatalapú lakossági tarifákra egyaránt vonatkozik, de a változás a készülékvásárlást tartalmazó szerződéseket nem érinti – mondta Révész Balázs, a Vodafone marketingigazgatója.

Révész Balázs szerint az előfizetőknek a tarifaváltozás vagy a hang-, illetve adattartalom sokkal fontosabb, mint a hűségidő. A készülékkedvezmények továbbra is a határozott idejű szerződések mellett szólnak. A Vodafone felmérése szerint a hűségidőre leginkább a fiatalok érzékenyek, valamint azok, akiknek nem stabil a munkahelyük, vagy külföldre költözést terveznek.

Csikai Attila, a Vodafone jogi igazgatója elmondta: az új szabályozás részét képezi az is, hogy a határozott idejű szerződés lejáratát megelőző 90 napon belül az ügyfeleket legalább három alkalommal értesíteni kell a szerződés lejáratának dátumáról, és az új ajánlatról. Ezenkívül az előfizetői szerződés lejárta után a szolgáltató az ügyfél kérésére köteles feloldani a készülék hálózati zárjának feloldását,

vagyis biztosítaniuk kell, hogy az adott eszközt más szolgáltatónál is használni lehessen.

index.hu

Read previous post:
Nem lesz regisztráció a lottózáshoz

Péntek reggel az MTI Világgazdaság-lapszemléje alapján elterjedt, hogy a cég vezérigazgató-helyettese szerint regisztrálni kell majd a Szerencsejáték Zrt. játékaihoz egyfajta

Close