Hat somogyi arany

Ötödik alkalommal rendezték meg a Palóc Pálinkaversenyt, amely egyben az erdei és vadontermő gyümölcsökből készített párlatok országos vetélkedője volt. A mustrán több mint 300 mintát minősítettek.

A salgótarjáni eredményhirdetésről három somogyi pálinkakészítő térhetett haza aranyéremmel, név szerint: Gyenesei István hármat, Galántai János kettőt és Sass Tamás egyet nyert a legrangosabb éremből.

Galántai János borzag (gyalogbodza) párlatát kategóriája legjobbjának minősítették, és elnyerte az erdei gyümölcsökből készített legjobb párlat címet. Ennek az elismerésnek különös rangját adja, hogy a „borzag” pálinkák hazájának számító Nógrád megyében érdemelte ki.
A kaposvári Gyenesei István három aranyérmes párlata ( fekete ribiszke, vadalma és érlelt madárberkenye) mellett 7 ezüst érmet is elnyert. A szintén kaposvári Galántai János két aranyérmét (borzag és vadcseresznye) további 6 ezüst illetve két bronzéremmel toldotta meg. A somogyudvarhelyi Sass Tamás madárberkenyéje ért aranyat, amit három ezüst és két bronz éremmel egészített ki.

kaposvarmost.hu

Read previous post:
Jól állnak a balatoni források

A Balaton-régió fejlesztéseire a jelenlegi uniós ciklusban fordítandó, kormányhatározatban nevesített 250 milliárd forintnyi uniós forrásnál várhatóan több pénzt sikerül szereznie

Close