Nem iszol elég vizet?

Nem lehet elég­szer el­mon­dani, mi­lyen fon­tos a szer­ve­zet szá­mára az ele­gendő fo­lya­dék – még­pe­dig a tiszta víz, és nem a cuk­ros üdí­tők vagy az al­ko­hol. Meg­mu­tat­juk, mi min­den tör­tén­het veled, ha nem iszol elég vizet.

1. Súlyosan megbetegedhetsz. Ha viszont elég folyadékot iszol, az csökkenti a vesekőképződés, a húgyúti és a vastagbéldaganatok, valamint a szívroham kockázatát.

2. Lelassul az anyagcseréd. Több orvosi kutatás is bebizonyította már, hogy komolyan lelassul az anyagcseréd, ha ki vagy száradva. Ha viszont a szervezeted megfelelően hidratált, akkor pihenés közben is több kalóriát égetsz el.

3. Erősebben kell gondolkodnod a feladataid megoldásához. Egy 2011-es brit kutatás során megfigyelték, hogy a vizsgált tizenévesek agya szabályosan összezsugorodott, amikor nem ittak eleget. Természetesen az agyuk vízivás hatására visszanyerte eredeti méretét.

4. Többet eszel. Ha minden étkezés előtt megiszol fél liter ásványvizet, akkor a kutatások szerint átlagosan 75-90 kalóriával kevesebbet eszel. Három hónap alatt ez akár két és fél kiló fogyást is jelenthet.Nem mindegy!

5. Ráncosabb leszel. Ha a test kiszárad, akkor a bőr is. Ha viszont belülről megfelelően hidratálod magad, a víz feltölti és felélénkíti a fáradt bőrt, és kisimítja az apróbb-nagyobb ráncokat.

6. Rosszabb lesz a hangulatod. Egy 2009-es kutatás során szomjas résztvevőkkel végeztettek 60-75 perc aerob edzést, míg a résztvevők egy másik csoportja eleget ivott. A kiszáradt csoport tagjai sokkal többször panaszkodtak fáradtságról, rossz hangulatról, dühös, feszült és depresszív érzésekről.

ripost.hu

Read previous post:
Új völgyhíd épül Veszprémben

A Modern városok program részeként összekötik a 8-as és 82-es utat, és új völgyhíd épül Veszprémben – jelentette be a

Close