72 ezerért pihenünk ősszel

Az index.hu tette közzé a Szallas.hu adataira hivatkozva.

Többet és drágábban tervezünk pihenni az idén ősszel, legalábbis Drávai-Mészáros Judit, a Szallas.hu marketingmenedzsere a Világgazdaság kérdésére elárulta, hogy a portál adatai alapján eddig nagyjából 10 százalékkal több foglalás érkezett be, és a foglalások értéke is nagyjából 5-10 százalékot nőtt, ami így átlagosan 72 ezer forintot tesz ki. Mivel a belföldi szállásdíjak csak 3-5 százalékkal bővültek, ez abszolút növekedést jelent.

A legnépszerűbb úticél Budapest, Eger és Hajdúszoboszló, külföldön Róma, Prága és Barcelona. Az őszi időszakban a balatoni úticélok népszerűsége csökken, a tízes listán a legtovább Balatonfüred és Siófok tartja magát. A cikkből kiderül, hogy egyre gyakoribb, hogy a vendég igényli a szállodán és az adott településen kívüli programokat is, ezért a szálláshelyek akár komplett programcsomagokat is szerveznek. A bor- és gasztroturizmus is népszerű, de például egyre több szálloda kínál ingyenesen biciklit a vendégeinek.
A cikkből kiderül még, hogy:

– már eléggé fogynak a szilveszteri foglalások, de az október 23-i hosszú hétvégére is sokan előre foglaltak már, itt azt is lehet tudni, hogy átlagosan 86 ezer forintért.
– a kuponos, illetve kedvezményes ajánlatok közül a négycsillagos wellness és a magasabb kategóriájú szálláshelyeket alkalmi áron kínáló tematikus hetek akciói nagyon népszerűek, míg a –
– külföldi ajánlatok közül az olcsóbb New York-i, dubaji és thaiföldi utazási csomagokra pályáznak sokan.
a kuponozás pedig nagy megy: a nyár elején 3 ezer, mostanra már több mint 50 ezer kedvezménykupont váltottak be felhasználóik.

Read previous post:
Mesemondó délelőtt az oviban

A népmese napját mi is meghirdettük óvodánk nagycsoportosai részére. Aki szeretett volna készülhetett egy rövid mesével és csoporttársainak előadhatták.

Close