Még nincs döntés a falról Fonyódon

Mint ismert a fonyódiak tiltakoznak a Balatont eltakaró zajvédőfal ellen, még nincs végleges döntés az ügyben.

Farkas Gábor alpolgármester az alábbi sorokat osztotta meg közösségi oldalán:

A zajvédő fal kapcsán kialakult helyzet jelenlegi állása:

Az elmúlt héten személyesen megtekintette a tervezett zajvédő fal építési munkálatait a térség országgyűlési képviselője. Meghallgatta javaslatainkat, észrevételeinket, elmondtuk neki, hogy nem támogatjuk a fal megépítését, alternatív megoldásokat szeretnénk a kérdéses szakaszon amennyiben ténylegesen szükséges a zajvédelem az előírások szerint.
Levelet írtunk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárának, amelyben kértük közbenjárását a kialakult ügy mindenki számára megnyugtató rendezésében. Egyben országgyűlési képviselő úr támogatásával együtt elküldtük az érintett tulajdonosok nevében javaslatainkat is.
Több lehetséges alternatívát is felvonultattunk, amelyek mindegyike kedvezőbb megoldást eredményezne, pl: rugalmas gumipapucsok elhelyezése a talpfák alá, de ezek mellett kértük, hogy a fal megépítésétől tekintsenek el. Kértük államtitkár úrtól, hogy járjon el annak érdekében, hogy a beruházás szüneteljen addig, amíg újabb hatástanulmány nem készül a megoldási javaslattal együtt. A hatástanulmány elkészülését követően pedig az ingatlantulajdonosok optikai igényeit és elvárásait, valamint a beruházás költségkeretét is megvizsgálva tudunk egyeztetni egy mindenki számára megnyugtató műszaki megoldásban.
Ahogy választ kapunk levelünkre tájékoztatni fogjuk a lakosságot, kérjük addig is türelmüket.

Farkas Gábor alpolgármester

Read previous post:
Elkezdődött az őszi balatoni haltelepítés

Elkezdődött az őszi haltelepítés a Balatonba, eddig 47 tonna, kifogható méretű, háromnyaras ponty került a tóba.

Close