Receptötletek karácsonyra

Már javában benne vagyunk a karácsonyi készülődésben, de ha esetleg valaki tanácstalan lenne milyen sütemény kerüljön az asztalra, annak segítünk az alábbi cikkben.

Természetesen a Lelle Híradó szerkesztősége még erős jóindulattal sem nevezhető konyhatündérnek, ezért az internetet hívtuk segítségül 🙂

Fehércsokoládés-mézeskalács likőr recept

Elkészítése:

Felforrósítjuk a tejszínt a mogyorókrémmel és a porcukorral.

Egy kis tálba tördeljük a csokit, ráöntjük a mogyorókrémes forró tejszínt és addig kevergetjük, míg a csoki teljesem fel nem olvad.

Ekkor beleöntjük a mézeskalácsfűszert és a kávét, majd az egészet jól elkeverjük. Végül mehet hozzá a vodka is.

Jól zárodó üvegekbe töltjük. Pár nap kell hogy az ízek teljesen összeérjenek.

Hütőszekrényben tároljuk.

Hozzávalók:

10 dkg fehércsoki
4 dl tejszín
2 dl vodka
1 cs mézeskalács fűszerkeverék
5 dkg porcukor
fél dl kávé
2 ek mogyorókrém

Mézes-fahéjas almaleves recept

Elkészítése:

Az almákat megpucoljuk, felkockázzuk, majd annyi vízzel ami ellepi puhára főzzük. Ha megpuhult, adjuk hozzá a fahéjat és a mézet ízlés szerint.

Ezután a tejfölből, pudingporból, valamint a levesből kimert kevés lével habarást készítünk. Csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett a leveshez adjuk, forraljunk rajta egyet és kész is.

Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk. Ha szeretjük tejszínhabbal is tálalhatjuk.

Hozzávalók:

1 kg alma
200 g tejföl
1 csomag vaníliás pudingpor
1,5 teáskanál fahéj
ízlés szerint méz
szükség szerint víz

Angol karácsonyi sütemény recept

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat, citrom héját, levét és a lisztet.

Hozzáöntjük a gyümölcsöket, elkeverjük és zsírozott, lisztezett formába tesszük (nálam 30*11 cm-es sütőforma).

180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Ha kicsit pirulna a teteje, tegyünk rá alufóliát.

A mázhoz a cukrot, citrom levét és a forró vizet összekeverjük és egy kanállal kicsit kihabosítjuk.

Ha kihűlt a tésztánk, meglocsoljuk a citromos mázzal. Kicsit hagyjuk dermedni, majd szeleteljük. A citrommáz helyett, simán porcukorral is megszórhatjátok.

Jó étvágyat!

Hozzávalók:

22 dkg liszt
15 dkg cukor
22 dkg vaj
4 tojás
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
27 dkg vegyes gyümölcs (mazsola, aszalt szilva, barack, dió, mandula, kandírozott gyümölcsök)
Máz:

15 dkg porcukor
1/2 citrom leve
1 evőkanál víz

Természetesen valamennyi recept a receptneked.hu oldalán jelent meg!

Read previous post:
Így tündökölhet sokáig a karácsonyfánk

Ha az alábbi tanácsokat követjük, akkor sokáig otthonunk igazi dísze lehet a karácsonyfa.

Close