Sokan komppal ingáznak munkába

Maradnak a komp idei tarifái 2018-ban is. Ez különösen azoknak jó hír, akik hajóval járnak munkába.

Ilyenek a déli parton is jónéhányan vannak, az északin pedig még többen élnek olyanok, akik naponta hajóznak a túlpartra a megélhetésükért.

Ez utóbbit úgy érték el, hogy online felmérésen és kérdőíveken kérték ki az utasok véleményét a kompindulásokról.
Megkeresésünkre Mihalovics Dóra, a BAHART marketing vezetője arról tájékoztatott, hogy sokan komppal járnak munkába. A hajózási társaság kompmenetrend-optimalizálásra vonatkozó helyszíni kérdőíves és online felmérése alapján kiderült, hogy a válaszadók 41 százaléka használja ingázási céllal a balatoni kompokat. A felmérés eredménye ugyan nem volt reprezentatív, de az összes válaszadó hatvan százaléka kedvezőbbnek találta a januártól életbe lépő menetrendet.

A déli parton élők közül vannak olyanok, akik az északi parton találtak állást, szállodában, vagy éppen étteremben dolgoznak. Számukra elengedhetetlen a komp, hiszen így akár autóval is rövid idő alatt oda tudnak érni a munkahelyükre. Ez elsősorban a Siófokon és vonzáskörzetében élők számára alternatíva. Még többen vannak azok, akik a Balaton északi partjáról járnak át a Balaton déli fővárosába dolgozni. A Balaton nyugati medencéjében élő somogyiaknak Keszthely és Hévíz is kínál megélhetést, ők jellemzően autóval ingáznak az északi partra, hiszen ott a víziút lényegesen lassabb, s komp híján a járművek vízi utaztatása sem megoldott.

sonline.hu

Read previous post:
Holnap Karácsony kupa a sportcsarnokban

Hagyományosan karácsony másnapján kerül megrendezésre a Karácsony kupa teremlabdarúgó torna a városi sportcsarnokban, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Close