Büntetők döntöttek a Karácsony kupán

Tíz csapat részvételével került megrendezésre a Karácsony kupa a városi sportcsarnokban, a győztes Garage FC az elődöntőben és a döntőben is büntetőkkel nyert.

Két öt csapatos csoportba sorsolták a résztvevőket a rendezők, érdekesség, hogy a későbbi döntősek már a csoportküzdelmek alatt is megmérkőztek egymással, akkor a – Posza Zsoltot és Takács Györgyöt is soraiban tudó – Öregfiúk nyertek a Garage FC ellen 4-2 arányban.

A másik ágról – többek között a jelenlegi lellei csapatból Graszl Norberttel és Gál Balázzsal megerősített – City Cartel, valamint a – Lengyeltóti és Buzsák labdarúgóiból összeálló – Most FC kvalifikálta magát az elődöntőbe.

Az Öregfiúk egy szoros mérkőzésen 1-0 arányban legyőzték a City Cartelt, és bejutottak a fináléba, a másik elődöntőn döntetlen végeredmény született, a hét métereseknél pedig a Garage FC játékosai összpontosítottak jobban.

A bronzcsatát a City Cartel nyerte, a döntő viszont rendkívül izgalmasra sikerült. A Garage FC szerzett vezetést, azonban az Öregfiúk előbb egyenlítettek, majd Takács György szépségdíjas találatával meg is fordították az állást. György bizonyára a torna legszebb találatát szerezte, amikor a gólvonaltól pár métere ollózva juttatta a labdát a hálóba! A sors pikantériája, hogy pár perccel korábban éppen ő hibázott büntetőt. Nem sokkal később azonban heteshez jutottak a fehér mezesek is, akik azonban nem hibáztak, így döntetlenre végződött a rendes játékidő.

A büntetőknél az Öregfiúk háromszor is hibáztak, míg a Garage FC játékosai csak egyszer, így végül az utóbbiak ünnepelhettek – megérdemelten – tornagyőzelmet.

A Karácsony kupa gólkirálya Takács György (Öregfiúk)lett, a legjobb mezőnyjátékos Fiáth Péter (Garage FC), a legjobb kapus pedig Szerényi Richard (Most FC).

Read previous post:
Mire kerestek a magyarok az idén

Ezt azért nem hittük volna… Vagy mégis? Árleszállítás és a nehezen értelmezhető fidget spinner az élmezőnyben.

Close