Jól vizsgázott az otthonteremtési program

Jól vizsgázott az otthonteremtési program az elmúlt két évben, 2015-ös bevezetésétől 2017. november végéig több mint 63 500 csok-igénylést fogadtak be a pénzintézetek több mint 177 milliárd forint értékben.

Mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.

Elmondta: az NGM 2018-ban további növekedést vár a lakáspiacon, az új lakás szegmens irányába történő további erőteljes elmozdulással. A lakásépítési szektor a korábbinál nagyobb mértékben támogatja majd a nemzeti össztermék bővülését, az idén várható mintegy 0,8 százalékkal szemben jövőre a magyar gazdaság teljesítményének akár több mint 1 százalékát az új lakásépítést eredményező beruházások adhatják.

A szaktárcánál idén az otthonteremtési támogatások nagyobb arányú igénybevételével számolnak. A költségvetési forrás ehhez biztosított, hiszen az idei évi költségvetés 211 milliárd forint, a jövő évi pedig 236 milliárd forint keretösszeget irányoz elő az otthonteremtési program finanszírozására – mondta az államtitkár.

hirado.hu

Read previous post:
Tavasziasan kezdődik az új év

Nem éppen az ilyenkor megszokott időjárással kezdődik 2018-as évünk.

Close