Támadás a székelyek és zászlójuk ellen

Elfogadhatatlan a román miniszterelnök nyilatkozata a székelyek és a Székely zászló ellen!

Óriási felháborodást váltott ki Mihai Tudose román miniszterelnök kijelentése az autonómiáról, amiben akasztással fenyegette meg a székely zászlót kitűzőket. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma teljes mértékben elfogadhatatlannak nevezte a nyilatkozatot, és közölte, hogy az ügy miatt pénteken reggel a Külügyminisztériumba rendelték Románia budapesti nagykövetét. Kelemen Hunor RMDSZ-elnök szerint az Európai Unióban nem maradhat tisztségében az a miniszterelnök, aki olyan kijelentést tesz, mint a román kormányfő.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter teljes mértékben elfogadhatatlannak, az európai értékekhez és
a 21. századhoz méltatlannak tartja Mihai Tudose román miniszterelnök magyar autonómiatörekvésekkel kapcsolatos nyilatkozatát,
és közölte, hogy az ügy miatt pénteken reggel a Külügyminisztériumba rendelték Románia budapesti nagykövetét.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a Románia területén élő magyar nemzeti közösség érdekében a magyar kormány mindig a kölcsönös tisztelet talajára kívánta építeni a magyar-román kétoldalú kapcsolatokat, ami az éppen aktuális román kormányok tekintetében, hol több, hol kevesebb viszonzással és kölcsönösséggel párosult.

Tudose akasztással fenyegetett
Óriási felháborodást keltett Mihai Tudose román kormányfő nyilatkozata a magyar autonómiatörekvésekkel kapcsolatban. Egyebek mellett azt mondta:

Ugyanaz lesz a válaszom, mint amikor, nem tudom milyen nap alkalmából, zászlót próbáltak kitűzni. Ekkor világossá tettem, hogy ha az a zászló lobogni fog a szélben, ott fognak lengeni mellette a helyi felelősök is.

Origo.hu (részlet)

Read previous post:
Április 8-án lesznek a választások

A 2018-as általános országgyűlési választásokat április 8-ára írta ki Áder János Köztársasági elnök.

Close