Egyedülálló turisztikai régiójává válhat a Balaton

Módosult a turizmusfejlesztési törvény szerint a Balaton-régió területe. Néhány kisebb település ki-esett, viszont bekerült Veszprém városa, Eplény, Sümeg és a bakonyi területek.

A Balaton így még komplexebb programlehetőséget tud nyújtani a jövőben, Közép-Európa egyedülálló turisztikai régiójává válva, figyelembe véve a következő években elkölthető 370 milliárd forintos fejlesztési forrást is – hangsúlyozta Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ) elnöke a közelmúltban, egy balatoni találkozón. Megkérdeztük az érintett Veszprém megyei települések illetékeseit, milyen előnyökkel járhat a bővítés rájuk nézve?

A Balatonnak, illetve a Veszprém megyét is érintő régiónak hatalmas lehetőséget jelenthet az is, amelyről Hoffmann Henrik szintén beszélt a találkozón. Utalt rá ugyanis, hogy zajlik az egyeztetés a balatoni turizmusirányító konzorcium létrehozásáról a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Balaton Fejlesztési Tanács és munkaszervezete, a BTSZ, valamint két további balatoni szervezet között. A konzorcium tud majd pályázni egymilliárd forintnyi uniós forrásra, amelyből létre lehet hozni a balatoni turizmus munkaszervezetét és a Balaton-márka egységes megjelenítését. A Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ) meghatározó szereplője lesz a balatoni turizmus irányítását végző, hamarosan megalakuló konzorciumnak.

hirbalaton.hu

Read previous post:
Látogatóközpont épül Csisztapusztán

A napokban írják ki a közbeszerzést és a tervek szerint idén már el is készül az az interaktív létesítmény, amely

Close