Van ahol még tart a torkos csütörtök

A Balaton-parton például 27 település 33 vendéglátóhelyén lehet féláron vagy jelentős kedvezménnyel enni-inni ezen a napon. Több vendéglátóhely már a múlt héten elkezdte az akciózást, és vannak olyanok is, amelyek 2-4 napon át adják a torkos csütörtöki kedvezményeket a vendégeiknek.

Csaknem kétszer annyi vendéglátóhely csatlakozott a torkos csütörtökhöz, mint tavaly. Az akció főszervezője, Győrffy Árpád, a Balatontipp.hu régiókalauz szerkesztője elmondta, azt tapasztalták, hogy nagy érdeklődés van a program iránt. A tavalyi év tapasztalatai alapján a feltételek rugalmasabbá kellett tenniük, hiszen a korábban kötelező ötvenszázalékos kedvezmény nem mindenki számára tette lehetővé a programhoz való csatlakozás, hiszen működése miatt nem volt erre lehetősége. Arra gondoltak, hogy egy olyan kedvezményi szintet jelölnek meg, hogy a vendégnek és az étteremnek is megfelelő legyen – fogalmazott a főszervező.

Az akció minden évben több ezer embert megmozgat, a vendéglátósok szerint azonban a torkos csütörtök nem az olcsóbb étkezésről, hanem a találkozásról szól, illetve, hogy megismerjék a balatoni vendéglősöket.

hirbalaton.hu

Read previous post:
Tucatnyi feketemukást találtak a Balatonnál

Az öt ukrán, illetve hét román állampolgárt két cég alkalmazta.

Close